دوربین مدار بسته در کاهش جرم چه نقشی دارد؟
منظور از پيشگيري از جرم همه اقدامات و تدابيري است كه پيش يا پس از وقوع جرم در جهت محور جرم و كاستن از ميزان جرم و دشوار نمودن امكان وقوع جرم به كار مي رود .
هر روز گزارشها ونتایج بیشتری از تاثیر استفاده ازتکنولوژی های جدید به ویژه دوربینهای مداربسته برای کاهش جرم اعلام میشود.
پارامتر مهمی که می بایست در انتخاب سیستم نظارتی مد نظر قرار گیرد نوع عمل مجرمانه ای است که می بایست تحت نظارت قرار گیرد ، چرا که افراد مجرم ممکن است بتوانند خود را با حضور سیستم های نظارتی وفق دهند . اگر چه که یک سیستم نظارتی ممکن است در محدوده دید خود بتواند ورود افراد مجرم و انجام دزدی را جلوگیری نماید ، با این حال شواهدی وجود دارد که برخی اعمال مجرمانه می توانند حتی در حضور دوربین ها و تنها با تغییر شیوه عملکرد خود به فعالیت ادامه دهند. برای مثال ، در نقطه ای چند شخص با یکدیگر ملاقات و برای تهیه مواد مخدر گفتگو می کنند ، اما معامله خود را در نقطه دیگری انجام می دهند. حال اگر تمامی نقاط با دوربین ها تحت پوشش قرار گیرند ، می توان تا حد زیادی جرم را کنترل نمود .
در برخی موارد از دوربین های تقلبی استفاده می شود. در گزارشات آمده است که پس از نصب دوربین های حقیقی و حتی تقلبی در اتوبوس های شهری آمار جرم در این مکان ها کاهش یافته است. ( این کاهش نسبت به اتوبوس های بدون دوربین بسیار بیشتر بوده است ) . لذا به نظر می رسد که دوربین های تقلبی هم به اندازه دوربین های حقیقی در کاهش جرم موثر بوده اند. حال اگر افراد در یک محل مطلع شوند – از طریق علاماتی بر در و دیوار – که به صورت 24 ساعته توسط سیستم های نظارتی در حال نظاره هستند و آنگاه حادثه ای رخ دهد ، عدم وجود سیستم نظارتی و جعلی بودن آن برای مسئولین آن مکان عواقب بسیار سنگینی خواهد داشت .
دزدی در مغازهها و اماکن تجاری میتواند تاثیر زیادی بر روی سود آنها داشته باشد. حال آنکه یک سیستم مداربسته کوچک و نسبتا کم هزینه میتواند سطح خوبی از امنیت را برای این مکانها ایجاد کند. در یک مقایسه ساده استفاده از برچسبهای مختلف به ویژه برچسبهای مغناطیسی بر روی اجناس در طول زمان خیلی پر هزینهتر خواهد بود و در نهایت نمیتواند راه را به طور صد درصدی بر روی امکان سرقت اموال ببندد. یکی از محاسن خوب دوربین مداربسته این است که سارق این امکان را ندارد که بفهمد دوربین او را میبیند یا خیر و این حس امنیت رابه طور کامل از سارق سلب میکند. در ضمن یک صورت ضبط شده خیلی سادهتر از یک صورت مشاهده شده به وسیله انسان قابل تشخیص است. تحقیقات گسترده نشان داده است که یک سیستم مدار بسته در صورتی که به طور حرفهای نصب شده باشد میتواند تا 90 درصد از وقوع سرقت جلوگیری کند.
شهروندان ضمن تدابير امنيتي مختلف ارائه شده توسط پليس با روي آوردن به تجهيزات پيشرفته و استاندارد ضد سرقت همچون دوربينهاي مداربسته و سيستمهاي هوشمند هشداردهنده و ايمني ميتوانند گام بزرگي در جهت بالا بردن حس و ميزان سرقت در محيط کاري و زندگي شخصي خود برداشته و با کمک به پليس جامعهاي متعاليتر با آرامش رواني بيشتر و مجرم کمتر بردارند.
ارسال نظر شما